Anstrich

Hoe schilder ik een kamerdeur correct? doe-het-zelf! 🚪

Wie streiche ich eine Zimmertür richtig? Do it yourself! 🚪
Foto's van Instagram @hks_tischler

Wil je weten hoe je een deur schildert als een pro? Met een paar simpele tips is het schilderen van binnendeuren een fluitje van een cent en krijg je de professionele afwerking waar je naar op zoek bent! Het is best verbazingwekkend wat een verschil een verse verflaag kan maken.

Je hebt nodig:

  • Hout of Bootverf
  • schilderstape
  • Verfroller & kwast
  • mogelijk Houten spatel
  • fijn schuurpapier
  • Schoonmaakdoekje
  • Verdunnen als ontvetter
  • Krant of schildersvlies om verfvlekken op de vloer te voorkomen

1) Kies een verfkleur

Welke kleur past bij mij? Witte kamerdeuren geven de kamer vaak lichtinval en passen bijna altijd bij de kleur van je interieur. U kunt ook overwegen om uw deuren in een andere kleur dan wit te verven - donkerzwarte of grijze binnendeuren zijn mooie keuzes! Er zijn echter geen grenzen aan uw creativiteit; Om de juiste kleur te vinden kunt u gebruik maken van ons overzicht van RAL-kleuren.

2) Maak je deur klaar

De verwerking en vooral het drogen van bootverven mag niet plaatsvinden onder de 10°C. Deze informatie heeft betrekking op het verfmateriaal, de ondergrond en de kamertemperatuur tijdens de verwerking en de daaropvolgende droog- en uithardingstijd.

Het succes van elk schilderij begint met een goede voorbereiding. U kunt uw deuren ter plekke schilderen of ze demonteren en twee schragen op een andere werkplek schilderen. Het wordt aanbevolen om deurklinken en scharnieren te verwijderen - het is gemakkelijker dan eromheen schilderen. Als je ze niet wilt losschroeven, plak dan de handgrepen en scharnieren af ​​met schilderstape. Het deurslot moet ook worden verwijderd, zodat het niet blijft plakken. Het slot wordt met twee schroeven aan de sponningzijde van de deur bevestigd. Draai ze eenvoudig los met een schroevendraaier en verwijder het slot.

Als u een oudere deur opnieuw schildert, moet u eerst eventuele richels of oneffenheden opvullen met een houten spatel, deze gebieden glad schuren en vervolgens de hele deur licht schuren met fijn schuurpapier. Gebruik een doek om het schuurstof grondig te verwijderen. Ook moet de ondergrond voor gebruik schoon, droog en vrij van vet, siliconen en was zijn. Belangrijk: Gebruik geen zeepachtige reinigingsmiddelen of schuurmelk, deze zijn gemaakt van vetzuren en dus niet geschikt om vet op te lossen. Een verfverdunner is het beste.

3) Schilder je deur

Nu is het tijd om te schilderen! We raden aan om kwasten en een kleine verfroller te gebruiken, omdat dit de klus sneller zal klaren en een veel gladdere afwerking geeft. Als u op schragen werkt, zorg er dan voor dat u de verf volledig laat drogen voordat u de deur omdraait en de andere kant schildert. Bedek het geld met doeken om krassen op de nieuwe laag te voorkomen.

We raden een of twee lagen aan. Laat de verf ongeveer acht uur drogen voordat je hem weer iets opruuwt, afveegt en een tweede laag aanbrengt.

Zodra je tweede laag droog is, hang je gewoon je deuren opnieuw op en installeer je het deurbeslag opnieuw. Klaar!

Bent u klaar om uw deur te upgraden? Kies uit meer dan 200 RAL-kleuren één van onze hoogwaardige bootverven, die ideaal zijn voor het schilderen van deuren! Let ook op onze toepassingsopmerkingen.

Volgende lezen

Mit weißem Metallschutzlack gestrichener Wohnwagen
Mit diesen Tipps sieht ihr Holzzaun bald aus wie neu! 🖌️

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.