Anstrich

Hoe metalen hekken te schilderen: schoonmaken en opnieuw schilderen 🖌️

Wie lackiert man Metallzäune: Reinigung und Neuanstrich 🖌️

Metalen hekken en balustrades, evenals ander metaalwerk buitenshuis, vereisen regelmatige zorg en onderhoud om slijtage te voorkomen. Een nieuwe verflaag kan jaren meegaan als deze correct wordt aangebracht en bepaalde stappen tijdens het verfproces worden gevolgd.

Hier leest u hoe u hekken en ander metaalwerk op de juiste manier schoonmaakt en opnieuw schildert.

Waarom metalen hekken onderhouden?

IJzer is duurzaam en gaat bij regelmatig onderhoud jarenlang mee. Maar waar de verf is weggesleten, kan blootstelling aan water en lucht snel leiden tot roest en verval. Wanneer ijzer corrodeert, zet het tot tien keer zijn oorspronkelijke grootte uit, waardoor het lakwerk kan barsten.

Hoe goed schoon te maken en te verven

Regelmatig onderhoud van hardware zoals balustrades en poorten is essentieel om roest en aantasting door blootstelling aan lucht en water te voorkomen.

Je hebt nodig:

  • Staalborstel
  • Schuurpapier
  • Verfverdunner als reiniger en een doek (belangrijk: gebruik geen zeepachtige reinigers of schuurmelk. (Deze zijn gemaakt van vetzuren en zijn dus niet geschikt om vet op te lossen. )
  • afplakband, kranten
  • Beschermende metaalverf
  • kwast, verfroller of airless spuitpistool
  • mogelijk Kniebeschermers, veiligheidsbril, stofmasker en werkhandschoenen

1) Borstel oude verf af

Gebruik een staalborstel om alle losse en oude afbladderende verflagen te verwijderen. Dit is belangrijk omdat de nieuwe kleur niet zal versmelten met de bestaande. Eventuele roestplekken dienen grondig te worden geschuurd.

2) Verwijder mos en onkruid

Mos en korstmos afschrapen en onkruid verwijderen. Snoei alle begroeiing terug die in contact komt met de reling

3) Bereid je voor op schilderen

Bestaande lak moet worden opgeruwd met middelhard schuurpapier om een ​​goede hechting van de nieuwe lak te garanderen. Nat schuurpapier voorkomt dat het papier "verstopt". Nat schuren is ook aan te raden, omdat het stof vermindert. Wrijf rond de randen voor een perfecte afwerking

4) Verwijder vet en vuil

Was de reling grondig met een schone, vochtige doek en de reiniger. Dit verwijdert stof, vuil en vettige aanslag. Als de balustrades helemaal schoon zijn, gebruik dan een nieuwe doek en veel water om de reiniger weg te spoelen

5) Bescherm planten tegen verfspatten

Bedek de planten rond de omheining met karton. Stokjes, die je afwisselend aan beide kanten in de grond drukt

, zijn handig voor het bevestigen van karton

6) Laatste voorbereidingen treffen

Verwijder alles wat niet geverfd mag worden met plakband. Gebruik voor grotere oppervlakken, zoals metselwerk en pilaren, oude kranten met tape.

Bekijk de weersvoorspelling: een warme, gedeeltelijk bewolkte dag is het beste; schilder niet als er wind of regen wordt voorspeld en vermijd de maanden november tot februari omdat het meestal te koud en vochtig is om de verf goed te laten drogen. De meeste verven mogen niet drogen onder de 10°C.

7) Nieuwe verflagen aanbrengen

Spuit, rol of lak een nieuwe verflaag. Gebruik niet te veel poetsmiddel in één keer en verdeel het gelijkmatig om haken en ogen te voorkomen.

Twee dunne lagen zijn effectiever dan één dikkere. Laat de eerste laag 24 uur drogen voordat u met de tweede begint.

U vindt de beproefde 3in1 beschermende metaalverf en al het andere in de Farbenlöwe-winkel die u zal helpen het beste resultaat te bereiken. Uw afrastering kan er snel weer als nieuw uitzien!

Let ook op onze handige toepassingsinstructies.

Volgende lezen

Wie Sie Ihr Boot streichen: 5 Schritte zu optimalem Hochglanz ⛵
Mit weißem Metallschutzlack gestrichener Wohnwagen

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.