Anstrich

Met deze tips ziet je houten schutting er snel weer als nieuw uit! 🖌️

Mit diesen Tipps sieht ihr Holzzaun bald aus wie neu! 🖌️

Je tuinhek opnieuw schilderen heeft veel voordelen. Het is beter bestand tegen seizoensgebonden weersomstandigheden en beschermt het hout tegen weersinvloeden zoals UV-stralen en regenwater, die het hout na verloop van tijd vergrijzen en scheuren veroorzaken.

Bovendien frist een nieuwe verflaag de tuin op en geeft het je de mogelijkheid om eens een andere kleur te proberen.

Hier vindt u instructies voor het correct verven van uw houten omheining en het beste resultaat.

Je hebt nodig:

Er is eerst enige voorbereiding vereist.

1) Het weer

Bekijk de weersvoorspelling: een warme, gedeeltelijk bewolkte dag is het beste; schilder niet als er wind of regen wordt voorspeld en vermijd de maanden november tot februari omdat het meestal te koud en vochtig is om de verf goed te laten drogen. De meeste verven mogen niet drogen onder de 10°C. De houtvochtigheid mag niet meer zijn dan 15% en de maximale vochtigheid voor verwerking en drogen mag 65% zijn

2) Het milieu

Maak het gebied rond het hek vrij en maai het gazon. Bedek planten en struiken in de buurt om te voorkomen dat er verf op komt.

Snoei alle vegetatie weg die in contact komt met de reling.

3) Bereid het hek voor

Inspecteer eerst uw omheining op losse spijkers/schroeven en verrotte planken. De laatste moet vóór verwijdering worden vervangen.

Gebruik een staalborstel om alle losse en oude afbladderende verflagen te verwijderen. Dit is belangrijk omdat de nieuwe kleur niet zal versmelten met de bestaande. Schraap mos en korstmossen weg en verwijder onkruid.

Schuur vervolgens eventuele ruwe plekken op het hek weg om splintervrij te blijven. Was uw omheining grondig om stof te verwijderen en laat het vervolgens volledig drogen.

4) Het schilderij

Zodra je schutting helemaal droog is, kun je beginnen met schilderen.

Roer de verf goed door voor gebruik. Spuit, rol of kwast een nieuwe verflaag op. Gebruik niet te veel verf tegelijk en verdeel het gelijkmatig om haken en ogen te voorkomen.

Begin bovenaan het hek en werk naar beneden totdat elk paneel geverfd is.

Vergeet niet dat horizontale panelen geschilderd moeten worden met horizontale streepjes en verticale panelen met verticale streepjes. Zo komt de korrel het beste tot zijn recht.

Twee dunne lagen zijn effectiever dan één dikkere. Laat de eerste laag 4-6 uur drogen voordat u met de tweede begint.

Als je tevreden bent met de textuur en glans van de verf, ben je klaar met het schilderen van je schutting!

De beproefde houtverduurzamingsverf en al het andere vindt u in de Farbenlöwe-winkel die u naar het beste resultaat. Uw afrastering kan er snel weer als nieuw uitzien!

Let ook op onze handige toepassingsinstructies.

Volgende lezen

Wie streiche ich eine Zimmertür richtig? Do it yourself! 🚪

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.