Anwendung

De beste manier om uw auto te lakken - hoe u het goed doet! 🚗

Wie Sie am besten Ihr Auto lackieren - So geht's richtig! 🚗

Als het gaat om het schilderen van een auto, zal elke autoprofessional u hetzelfde vertellen: het hangt allemaal af van de voorbereiding. Of je nu een krasje bijwerkt of de hele auto overspuit; De schildervoorbereiding is net zo belangrijk als het aanbrengen van de verf en speelt een grote rol in de kwaliteit van het eindresultaat. Plan daarom minimaal negentig procent van de tijd die je uittrekt voor het schilderproject in voor de voorbereiding. In principe kun je rekenen op twee dagen werk voor het spuiten van een normale auto.


Om je te helpen je als een professional voor te bereiden, geven we je enkele handige tips over wassen, schuren, primen en het kiezen van de juiste verf voor de nieuwe look van je auto voor een echt professioneel resultaat.


Voorbereiding

Uw auto moet zo schoon mogelijk zijn. We raden een bezoek aan de wasstraat aan (zorg ervoor dat u geen hete was gebruikt!) en daarna zorgvuldig met de hand bijwerken.


Demonteer vervolgens alles wat aan de buitenkant van het voertuig is bevestigd en kan worden verwijderd (lichten, richtingaanwijzers, antenne, sierstrips, sproeiers, wieldoppen, ruitenwissers, indien nodig). deurklinken).

De schijven hoeven niet te worden verwijderd.


Uw werkgebied moet stofvrij en schoon zijn. Een garage of carport is ideaal om ondanks de regen toch door te kunnen werken. Als alternatief is het het beste om een ​​tuinhuisje op te zetten.


Vertrek

Pas nu zorgvuldig alle oppervlakken af ​​die niet geverfd mogen worden. Hiervoor is afplaktape geschikt. Ruiten inclusief rubber dienen eveneens te worden gemaskeerd. Vuilniszakken zijn hiervoor bijvoorbeeld handig.


lussen

Bij het schuren wordt de bovenste laag van de autolak verwijderd met behulp van schuurmiddelen.

Een van de belangrijkste onderdelen van de schildervoorbereiding, het loont om tijd te investeren en zorgvuldig te werken. Afhankelijk van de taak kan het schuren worden gedaan met schuurpapier of met een elektrische vlakschuurmachine, hoewel u afhankelijk van de auto verschillende soorten papier zult moeten gebruiken.


Als u van plan bent de carrosserie te strippen, gebruik dan schuurpapier met korrel 400 en 600.

Je moet ervoor zorgen dat er geen glimmende plekken op de carrosserie achterblijven, anders hechten de primer en verf niet. Vermijd schuren tot op het plaatwerk. Gevaar! Op hoeken en randen wordt de verf meestal dunner aangebracht.

Stofbronnen moeten achteraf worden verwijderd.


Oppervlak grondig reinigen/ontkalken/ontvetten (hiervoor is siliconenreiniger ideaal) en daarna het oppervlak naspoelen met water. Laat de oppervlakken vervolgens drogen.

Belangrijk: Gebruik geen zeephoudende reinigingsmiddelen of schuurmelk. (Deze zijn gemaakt van vetzuren en zijn dus niet geschikt om vet op te lossen. )


Verf

Verf nu de achtergrond. Door kranten rond de auto te leggen, voorkom je verfdruppels op de vloer. We raden aan om twee dunne lagen aan te brengen voor het beste resultaat. Voor de tweede laag moet de lak volledig uitdrogen. Je kunt ook werken met een verfroller . Begin op het dak van het voertuig.

Laat de verf volledig drogen (ca. 12 uren).

Verwijder als laatste stap de afplaktape en bevestig de verwijderde auto-onderdelen opnieuw.


De nieuwe laklaag van je auto is klaar! Polijst de auto daarna voor de best mogelijke glans.


Zoek vandaag nog naar uw autolak! Wij bieden u een grote selectie hoogwaardige autolakken.

Houd rekening met onze gebruiksaanwijzing.

Volgende lezen

Wie Sie Ihre Gartenmöbel lackieren, damit sie aussehen wie neu ✔️
Fliesenlack - Keramikoberflächen wie neu! 🔧

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.